Oglas

utorak, 17. svibnja 2016.

KOPRIVA-ljekovita biljka

Evo šta je na koprivi napisao jedan poznati doktor:
“Kopriva je jedna od najkorisnijih ljekovitih biljaka. Kad bi ljudi shvatili, koliko je ova biljka ljekovita, sadili bi je mnogo više. Svi dijelovi koprive – stabljika, lišće, korijen i cvijet – imaju ljekovita svojstva. U drevna vremena kopriva je bila vrlo cijenjena.
Švedski znanstvenik Abbe Kuenzle tvrdi, da bi kopriva odavno nestala sa lica zemlje, ako ne bi imala žalce. Životinje i insekti bi ju odavno pojeli. Jednom sam dao savjet majci sedmero djece, koja je od svog zadnjeg poroda patila od glavobolje i ekcema, da pije čaj od koprive. U kratkom vremenu riješila se ekcema i glavobolje. Pošto ekcem ima unutarnji razlog, treba ga liječiti uzimajući trave koje čiste krv.
Kopriva je najbolja biljka za čišćenje i poboljšanje krvi. Pozitivno djeluje na gušteraču i pomaže snižavanju šećera u krvi. Kopriva liječi upale urinarnog trakta i stimulira rad crijeva. Zbog toga koprivu preporučuju kao dio proljetnog čišćenja organizma.
U biljnoj medicini čaj od koprive se koristi za bolesti jetre i žući, za poremećaje sna, kod tumora slezene, za grčeve u stomaku, čireve, bolesti pluća itd. Čaj se pije 4 sedmice. Nemojte čaj zakuhati, jer će to uništiti dragocjene sastojke. Možete piti 1 čašu čaja od koprive svaki dan tokom cijele godine, radi prevencije. Čaj od koprive također je blagotvoran kod virusnih i bakterijskih infekcija.
Ako imate manjak željeza u organizmu i osjećate se umorno i beskorisno, kopriva je to što Vam treba! Kopriva sadrži puno željeza, i uspješno se koristi kod anemije. Nakon određenog vremena, opet ćete se osjećati puni energije i zdravlja.

Želim Vam ispričati još jednu priču, koja me je duboko dirnula. “U jednom gradiću sreo sam stariju ženu, koja je patila – prema dijagnozi liječnika – od tumora na želucu. Zbog godina, žena se nije mogla odlučiti za operaciju. Neko joj je preporučio, da pije čaj od koprive. Svaki dan žena bi otišla u svoj vrt i ubrala pregršt koprive blizu ograde, gdje je rasla u izobilju. Nakon nekog vremena, žena je otišla na rutinski pregled kod svog doktora. Iznenađen, doktor nije mogao shvatiti, što se to desilo. Tumor je nestao! Nakon toga, žena je mogla normalno uživati u zdravoj starosti.”
Nema potrebe čekati da dođe bolest. Rak neće imati nikakve šanse, ako naučimo cijeniti koprivu. Poslušajte moj dobar savjet: započnite piti čaj od koprive već danas.
Suhu koprivu možete kupiti kod travara. Svježu mladu koprivu možete ubrati u proljeće. Što je mlađa i svježija kopriva, time su jača njena ljekovita svojstva. Napravite nešto pozitivno za Vaše zdravlje!
“Otkada sam doznao o ljekovitosti koprive, nastojim da pijem čaj od mlade koprive tokom 4 tjedna u proljeće i jesen. Obično popijem 1 čašu čaja na prazan želudac pola sata prije doručka. Tokom dana popijem još 1-2 čaše čaja. Najbolji efekt ćete postići ako čaj ne popijete odmah, nego ga pomalo pijuckate.Nakon 4 tjedna osjećam se kao da sam se ponovno rodio i mogu raditi 3 puta više. Moja obitelj i ja ne uzimamo lijekove već godinama i osjećamo se mladima i zdravima.”
Čaj od koprive ne treba zaslađivati, jer on ne posjeduje neugodan okus. Ako želite, možete čaju dodati malo kamilice ili mente.
Žena iz Njemačke piše: “Moj susjed koristi koprivu da bi se riješio štetočina u vrtu. Stavlja velike količine koprive u spremnik od 300 l. Na neko vrijeme ostavi namočenu koprivu u spremniku. Zatim sa ovom otopinom ponovno i ponovno šprica biljke. Na takav način, uzgaja biljke na prirodan način, i ne mora koristiti hemikalije.”
Mnogi farmeri danas, umjesto toga, da koriste koprivu za eko-uzgoj, špricaju ju sa herbicidima. Ne razmišljaju o tome, da na takav način ubijaju mnoge ptice i insekte, koji jedu koprivu. Kako smo slijepi postali!

Nema komentara:

Objavi komentar